tisdag 17 juni 2008

Sommarsallad med melon, avokado och lime

Jag gillar sval eller ljummen mat såhär på sommaren. Denna fräscha bulgursallad görs i en handvändning och passar till mycket. Till färdig falafel som här, till grillad majs och sojakött/tofu eller som ensamrätt om du slänger i lite bönor efter behag.



Couscoussallad med melon, avokado och lime 2 portioner
1 dl stor couscous (moghrabi)
200 g honungsmelon 100 g galiamelon
1 avokado
50 g färsk babyspenat
färsk röd chili efter behag
saften av 1 lime
kallpressad rapsolja
salt, nymalen svartpeppar

Koka upp vatten och slå det över couscousen. Låt koka på låg värme tills couscousen är genomkokt. Slå sedan av vattnet. Tärna melonerna och avokadon i mindre bitar. Finhacka chilin och blanda den med couscous, melontärningarna, avokadon och spenaten. Pressa över lime och ringla över lite olja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Inga kommentarer: