måndag 15 januari 2007

Bönfyllda burritos

Jag älskar avocado. Förra veckan köpte vi sex-sju stycken. Två av dem gick till fredagens guacamole.



Bönfyllda burritos 4 portioner
8 tortillabröd
3 dl kidneybönor
3 dl svarta bönor
2 dl majs
1 paprika
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
chili efter smak
salt, svartpeppar

Hacka löken och fräs den i rapsolja tillsammans med spiskummin. Skär paprikan i mindre bitar, lägg den i stekpannan tillsammans med majsen och hälften av bönorna och låt allt fräsa några minuter. Mixa resten av bönorna tillsammans med tomatpuré. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Lägg lite bönröra på ett tortillabröd och rulla ihop eller vik ihop till ett litet paket och lägg i en ugnsfast form. Fyll alla tortillabröd och lägg dem i formen. Gör sen tomatsås.

Tomatsås
1 tetra passerade tomater
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar
chili efter smak
vitlök efter smak
en nypa socker

Blanda alla ingredienser. Häll tomatsåsen över burritosen och riv eventuellt lite veganost över dem. Grädda i en halvtimme i 200 grader. Servera med guacamole, nachochips och sallad.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Supergott! Detta kommer vi att äta igen! Tack! Lite opedagogiskt recept dock, svårt att veta när vitlök ska i till exempel. Och lätt för oss slarviga att missa att handla sånt som inte står i inköpslistan.

Anonym sa...

nar ska vitloken i?